Congres "Slimme Zorg Oplossing voor West- en Midden-Brabant"

“Langer zelfstandig thuis blijven wonen.Dat wil toch iedereen?” Hoe kunnen ouderen onder eigen regie langer veilig, comfortabel en zelfstandig thuis blijven wonen en actief deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk leven? En hoe verbeteren we tegelijkertijd de leefbaarheid in dorpen en wijken in Brabant? Tijdens het gratis toegankelijke congres “Slimme Zorg Oplossing voor West- en Midden-Brabant” praatte we de bezoekers helemaal bij over hoe BrabantConnect met slimme ICT-toepassingen een antwoord kan bieden op deze en andere complexe vraagstukken.

De problematiek

Brabant vergrijst, het aantal chronisch zieken neemt toe en het aanbod van traditionele zorg wordt kleiner. Om dit complexe probleem het hoofd te bieden en de zorg in Brabant toekomstbestendig te maken, zijn slimme oplossingen nodig. Daarom is de provincie gestart met het project Slimme Zorg.

Een slimme oplossing

Binnen Slimme Zorg speelt ICT een hoofdrol. Een van de projectpartners is BrabantConnect. Via BrabantConnect zijn straks 650 huishoudens in West-Brabant aangesloten op een digitaal netwerk. Hiermee kunnen deelnemers beeldbellen, zorgdiensten afnemen en gebruik maken van gemaksdiensten. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de zorg wordt efficiënter en ouderen kunnen langer veilig, comfortabel en zelfstandig thuis blijven wonen.

Presentaties

Presentatie Frans stravers (PDF)

Presentatie Saskia van Eenbergen (PDF)