BRABANTCONNECT NOG AANTREKKELIJKER

BrabantConnect blijft zich verbreden, daarbij horen nieuwe functionaliteiten. Zo zijn er de afgelopen periode nieuwe diensten en mogelijkheden toegevoegd aan BrabantConnect, het wordt dus nóg aantrekkelijker om gebruik te maken van BrabantConnect. Naast deze nieuwe diensten zijn er ook de bekende BrabantConnect diensten zoals beeldbellen, berichten sturen, filmpjes kijken en meer. Onderstaand artikel geeft een korte beschrijving van de nieuwe diensten.

Vanaf september 2011 is mantelzorgondersteuning nieuw op BrabantConnect. Met behulp van deze dienst kan een groep mantelzorgers de zorg voor een persoon organiseren. Samen kan een digitale agenda of takenrooster gedeeld worden, waarin leden zich kunnen inschrijven voor de taken van hun keuze. Ook voor de zorgontvanger is de digitale agenda gemakkelijk; er wordt overzichtelijk weergegeven wie de contactpersoon op een bepaald moment is.

Het is mogelijk om binnen BrabantConnect lid te worden van een groep. Er zijn verschillende groepen actief. De groep is ingericht voor een specifieke groep gebruikers van BrabantConnect. In deze groep wordt informatie, tekst, foto's en videos geplaatst die voor deze groep van belang is. Per groep is er een redacteur die deze informatie erop zet en actueel houdt. Binnen elke groep is er een pagina waarop alle groepsleden worden weergegeven indien zij in hun eigen profiel daar toestemming voor geven. Op deze manier kunnen gemakkelijk nieuwe contacten gelegd worden.

Iedere gebruiker binnen BrabantConnect heeft een digitale kalender. Hierop is te zien welke activiteiten georganiseerd zijn binnen de community of binnen een groep waarvan men lid is. Hiermee kan men zich inschrijven voor de activiteiten en zien welke andere mensen er ook al ingeschreven hebben. Daarnaast heeft iedere gebruiker een digitale agenda. Hierin worden de gemaakte afspraken en/of taken geplaatst. Het systeem kan de gebruiker hieraan herinneren.

Het prikbord binnen BrabantConnect is uitgebreid tot een heuse markt plaats. Zo kunnen er diensten en producten aangeboden en/of gezocht worden. Op deze manier komt de vraag en aanbod bij elkaar binnen de vertrouwde community.