Het laatste nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws over BrabantConnect en over langer veilig, comfortabel en zelfstandig thuis wonen.

 • Geslaagde Ontmoet & Groet bijeenkomst

  Geslaagde Ontmoet & Groet bijeenkomst

  18 april 2012

  Donderdag 12 april '12, vond de eerste "Ontmoet & Groet"-bijeenkomst plaats voor de gebruikers van BrabantConnect in Breda-Noord. Deze leerzame, informatieve maar ook gezellige ochtend stond in het teken vanelkaar ontmoeten.


  Lees meer »
 • NSWAC; digitale middelen van belang in zorgorganisaties.

  NSWAC; digitale middelen van belang in zorgorganisaties.

  16 maart 2012

  Digitale middelen, zoals BrabantConnect, worden niet alleen ingezet in deelgebieden, ook individuele zorgpartijen kunnen zich aansluiten op een digitaal netwerk. In dit interview met Sandy Waas, Hoofd Ambulante dienstverlening NSWAC, leest u waarom het gebruik van digitale middelen van belang is in zorgorganisaties.


  Lees meer »
 • BRABANTCONNECT NOG AANTREKKELIJKER

  BRABANTCONNECT NOG AANTREKKELIJKER

  08 maart 2012

  BrabantConnect blijft zich verbreden, daarbij horen nieuwe functionaliteiten. Zo zijn er de afgelopen periode nieuwe diensten en mogelijkheden toegevoegd aan BrabantConnect, het wordt dus nóg aantrekkelijker om gebruik te maken van BrabantConnect. Naast deze nieuwe diensten zijn er ook de bekende BrabantConnect diensten zoals beeldbellen, berichten sturen, filmpjes kijken en meer. Onderstaand artikel geeft een korte beschrijving van de nieuwe diensten.


  Lees meer »
 • Spin-off Event Slimme Zorg: Surplus en Careyn slaan de handen ineen

  Spin-off Event Slimme Zorg: Surplus en Careyn slaan de handen ineen

  07 maart 2012

  In 2008 startte de provincie het project Slimme Zorg met als doel de invoering van ICT in de thuissituatie te versnellen, zodat mensen langer en met meer gemak en comfort thuis kunnen blijven wonen. Sinds die tijd is samen met verschillende instellingen, gemeenten en het bedrijfsleven veel ervaring opgedaan en resultaat geboekt.


  Lees meer »
 • BrabantConnect pakt door

  BrabantConnect pakt door

  29 februari 2012

  De subsidieregeling van het project ‘Slimme Zorg' is voorbij. BrabantConnect is één van de projecten van het project ‘Slimme Zorg' en is een beveiligd digitaal platform waarmee gebruikers eenvoudig kunnen communiceren via beeldbellen met familie en vrienden, organisaties, instellingen, mantelzorgers en winkels.  Ondanks dat de subsidie stopt, gaat BrabantConnect door. In dit interview met Igor Heinen leest u meer over de voortgang en de unieke aanpak van BrabantConnect.


  Lees meer »
 • BrabantConnect is Good Practice!

  BrabantConnect is Good Practice!

  13 februari 2012

  GENERO was op zoek naar goede voorbeelden van innovaties die welzijn, wonen en zorg voor ouderen en/of hun mantelzorgers positief beïnvloeden. Het gaat om vernieuwende en inspirerende innovaties die in de dagelijkse praktijk goed blijken te werken. BrabantConnect is geselecteerd als Good Practice!


  Lees meer »
 • Programma BrabantConnect Congres 6 oktober bekend!

  Programma BrabantConnect Congres 6 oktober bekend!

  28 september 2011

  Programma congres BrabantConnect 6 oktober te Etten-Leur

  13.00 uur

  Ontvangst

  13.30 uur

  Opening mevrouw Brigitte van Haaften, gedeputeerde provincie Noord-Brabant

  13.50 uur

  Terugblik op het project BrabantConnect (hoe zijn we zover gekomen?) door Marie-José Brandel, projectleider BrabantConnect

  14.15 uur

  Korte pauze

  14.30 uur

  Demonstratie van de nieuwste versie van BrabantConnect aan de hand van de antwoorden en de vragen van de bezoekers. Door Frans Stravers, partner BrabantConnect. (Tevens start parallelsessie voor bestuurders)

  15.30 uur

  Terugkoppeling parallelsessie door Anton van Mansum, Raad van Bestuur Surplus.

  15.50 uur

  Afronding door dagvoorzitter Alex Kind

  16.00 uur

   "ontmoet en groet"  borrel

   Inschrijven voor het congres kan tot 3 oktober door een mail te zenden aan info@brabantconnect.nl

   

   


  Lees meer »
 • BrabantConnect Congres: Voor altijd voor Iedereen

  BrabantConnect Congres: Voor altijd voor Iedereen

  17 september 2011

  Congres Voor altijd voor Iedereen

  6 oktober 2011 - Nieuwe Nobelaer, Etten-Leur - Aanvang: 13.00 uur

  BrabantConnect is een beveiligd digitaal platform waarmee gebruikers eenvoudig kunnen communiceren via beeldbellen met familie en vrienden, organisaties, instellingen, mantelzorgers en winkels. Afhankelijk van hun wensen en behoeften kunnen gebruikers comfort-, gemaks- en zorgdiensten afnemen, zowel op afstand als ter plaatse. BrabantConnect maakt het mogelijk voor ouderen, van vitale senioren tot hulpbehoevenden, om op verantwoorde wijze langer veilig, comfortabel en zelfstandig thuis te blijven wonen en deel te nemen aan het sociaal-maatschappelijk leven.

  Project geslaagd! Vanaf nu definitief beschikbaar!

  Na ruim anderhalf jaar succesvol proefdraaien is BrabantConnect haar projectstatus ontgroeid. We zijn dan ook zeer verheugd u te kunnen melden dat BrabantConnect vanaf nu definitief beschikbaar is voor iedereen.

  Wat kan uw organisatie met BrabantConnect? Welke voordelen biedt BrabantConnect uw cliënten? Waarom werkt uw organisatie nog niet met BrabantConnect? Het antwoord op deze en vele andere vragen krijgt u tijdens het congres ‘BrabantConnect voor altijd voor iedereen' op 6 oktober in de Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur.


  Lees meer »
 • BrabantConnect in beeld bij landelijke politiek

  BrabantConnect in beeld bij landelijke politiek

  23 februari 2011

  Elco Brinkman, lijsttrekker voor het CDA in de Eerste Kamer, staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten en gedeputeerde Brigite van Haaften brachten dinsdagmiddag 22 februari een werkbezoek aan Surplus woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart. Zij bezochten daar BrabantConnect, een project in het kader van het programma Slimme Zorg. Dit programma, dat de provincie Noord-Brabant in 2008 startte, heeft als doel om de toepassing van ICT-diensten op het gebied van zorg, gemak en comfort in huis te stimuleren.


  Lees meer »
 • Nieuwe BrabantConnect diensten op komst

  Nieuwe BrabantConnect diensten op komst

  15 januari 2011

  Het is nu ook mogelijk om binnen uw eigen BrabantConnect community gemakkelijk videoboodschappen te maken en te versturen naar uw vrienden. Uiteraard kunt u ook videoberichten ontvangen van uw vrienden. Momenteel wordt hard gewerkt om de volgende diensten in 2011 beschikbaar te maken:


  Lees meer »
 • Barometer staat op 204 deelnemers BrabantConnect, nu goed samen doorpakken!

  Barometer staat op 204 deelnemers BrabantConnect, nu goed samen doorpakken!

  14 januari 2011

  Inmiddels maken 204 mensen gebruik van BrabantConnect, hiermee is de organisatie zeer verheugd.  De aanloopperikelen zijn achter de rug. We zijn de eerste deelnemers dankbaar voor hun geduld en het blijvende vertrouwen dat ze in de organisatie hebben gesteld. Nog niet alle probleempjes zijn de wereld uit geholpen, maar daar kan nu sneller opvolging aan worden gegeven. Ook sluiten wij niet uit dat nieuwe ‘foutjes’ om de hoek komen kijken. Echter, uw ervaringen, maar ook uw wensen vernemen we graag om onze dienstverlening te optimaliseren. Daarbij blijven we ernaar streven om u persoonlijk te woord te staan. 


  Lees meer »
 • BrabantConnect pakt uit op Slimme Zorg congres

  BrabantConnect pakt uit op Slimme Zorg congres

  13 januari 2011

  Op donderdag 20 januari aanstaande organiseert provincie Noord-Brabant het congres 'Slimme Zorg - slimme oplossingen, nieuwe combinaties' in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. BrabantConnect maakt succesvol onderdeel uit van het provinciaal programma Slimme Zorg. 


  Lees meer »
 • Informatiemiddagen BrabantConnect: we komen graag bij u langs!

  Informatiemiddagen BrabantConnect: we komen graag bij u langs!

  13 januari 2011

   

  BrabantConnect kan een meerwaarde hebben voor de leden van uw vereniging, uw stichting of voor de buurt waarvan u onderdeel uitmaakt. U kunt denken aan de hobbyclub, de sportverenging, de bewonersvereniging, de vrijwilligersorganisatie, de mantelzorgorganisatie, de plaatselijke of regionale ouderenbond, de bewonersgroep of de buurtvereniging. Maak samen een leuke digitale community via BrabantConnect, zodat u ook vanuit thuis binding houdt met de vrienden en vriendinnen van de vereniging. We komen kosteloos een presentatie geven om de mogelijkheden toe te lichten. 

   

   


  Lees meer »
 • Goed idee? Deel het mee!

  Goed idee? Deel het mee!

  10 januari 2011

  Als u een idee hebt voor een dienst of een aanbod dat u graag via BrabantConnect zou ontvangen, zijn wij er blij mee als u dat ons vertelt.  We zullen uw suggesties altijd serieus overwegen en de haalbaarheid en wenselijkheid onderzoeken. BrabantConnect is van u, dus laat ons weten hoe u het wilt hebben. Stuur uw idee naar info@brabantconnect.nl


  Lees meer »
 • Congres "Slimme Zorg Oplossing voor West- en Midden-Brabant"

  Congres "Slimme Zorg Oplossing voor West- en Midden-Brabant"

  15 oktober 2010

  “Langer zelfstandig thuis blijven wonen.Dat wil toch iedereen?” Hoe kunnen ouderen onder eigen regie langer veilig, comfortabel en zelfstandig thuis blijven wonen en actief deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk leven? En hoe verbeteren we tegelijkertijd de leefbaarheid in dorpen en wijken in Brabant? Tijdens het gratis toegankelijke congres “Slimme Zorg Oplossing voor West- en Midden-Brabant” praatte we de bezoekers helemaal bij over hoe BrabantConnect met slimme ICT-toepassingen een antwoord kan bieden op deze en andere complexe vraagstukken.


  Lees meer »
 • Digitale zorg voor Brabantse ouderen

  Digitale zorg voor Brabantse ouderen

  13 september 2010

  Het echtpaar Nuijten is een van de 650 huishoudens in West-Brabant die aangesloten zijn of worden op BrabantConnect.Tonny en Jac. Nuijten wonen in een rijtjeshuis in Hoeven. Jac. (66) weet de weg op internet wel te vinden, hij heeft er een cursus voor gevolgd en heeft thuis een computer staan. Tonny (62) is slecht ter been en kan hierdoor minder makkelijk naar buiten. Ze weet niets van computers. Sinds kort heeft de Hoevense de beschikking over een speciaal aanraakscherm waarmee ze contact kan leggen met de buitenwereld. Hoewel ze geen enkele ervaring met computers heeft, weet ze het scherm al goed te bedienen. "Het is helemaal niet moeilijk, je hoeft het scherm alleen maar aan te raken."


  Lees meer »
 • Eerste aansluitingen

  Eerste aansluitingen

  30 augustus 2010

  De afgelopen week zijn de eerste gebruikers aangesloten op het BrabantConnect netwerk. Een aantal gebruikers heeft een aanraakscherm met internet verbinding gekregen anderen doen mee via hun eigen PC en internetverbinding. Allemaal maken ze gebruik van de diensten die BrabantConnect biedt. deelname aan brabntConnect is tot oktober 2011 geheel gratis.

   


  Lees meer »
 • Subsidie voor BrabantConnect

  Subsidie voor BrabantConnect

  26 april 2010

  Om de zorg in Brabant ook in de toekomst toegankelijk, menselijk en betaalbaar te houden, zijn slimme oplossingen nodig. De provincie ziet ICT in de zorg bij mensen thuis als één van de kansrijke oplossingen. Hierdoor kunnen met name ouderen en chronisch zieken langer thuis blijven wonen en mee blijven doen aan de samenleving. Brabant heeft veel kennis op dit gebied en er zijn diverse succesvolle experimenten. In het project Slimme Zorg brengt de provincie partijen bij elkaar en stimuleert onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring. Doel is de toepassing van ICT in de zorg te versnellen en te verbreden. BrabantConnect is een van de projecten die vanuit deze subsidieregeling geld ontving.


  Lees meer »
 • Belangstelling voor informatiebijeenkomsten is groot

  Belangstelling voor informatiebijeenkomsten is groot

  20 april 2010

  BrabantConnect organiseerde in april een drietal informatiebijeenkomsten in Oud-Gastel, Hoeven en Willemstad. Tot ieders verrassing was de belangstelling erg groot. In Oud Gastel kwamen 30 ouderen op 7 april bijeen om te luisteren en kijken naar een demonstratie van BrabantConnect. De bijeenkomst op 9 april in Hoeven trok 25 ouderen en de bijeenkomst in Willemstad op 19 april maar liefst 35 ouderen. Er was alle ruimte om vragen te stellen. De bezoekers konden met eigen ogen zien hoe eenvoudig alles werkt. De eerste deelnemers hebben zich inmiddels al aangemeld bij BrabantConnect.


  Lees meer »
 • Bellen via een beeldscherm

  Bellen via een beeldscherm

  03 april 2010

  Alle ouderen in West-Brabant moeten vanaf 2015 via een beeldscherm in contact kunnen komen met instanties en familie. Dat doel heeft zorginstelling Surplus, die met geld van de provincie een proef start in Hoeven, Oud Gastel en Willemstad. Per plaats krijgen 25 ouderen dit jaar gratis aansluiting op het beeldbellen. "Ze krijgen in hun woonkamer een beeldscherm met afbeeldingen, als daarop gedrukt wordt, ontstaat de verbinding. Mensen zien elkaar op het scherm", zegt Anne-Marie Spaninks van Surplus. "De kansen zijn enorm...


  Lees meer »